Benedenverdieping

Via de rechterdeur komt u de ruime inkomsthal binnen, die nu dienst doet als winkelruimte, met een toonbank, twee eettafeltjes met stoelen en van waaruit u bijna alle overige ruimtes kunt betreden, zoals het keukentje, de wasruimte, toilet en de drie voormalige klaslokalen. De kapstokken aan de muren zijn bewaard gebleven en geven nog heel even het gevoel dat het ooit een school geweest is, net zoals het nostalgische schoolbankje met de schoolbel en het originele lesboekje van de laatste juffrouw die hier les gaf en woonde.
Op de vloer ligt laminaat (2018) en de muren zijn fris wit.
Deze multifunctionele ruimte geeft u de mogelijkheid om er van alles en nog wat te ondernemen. Wellicht een klein zomercafé met een terras buiten? Er komen voldoende toeristen naar deze regio om er in de zomermaanden een leuke cent of beter gezegd kroon aan te verdienen.

Klaslokaal 1

Klaslokaal 1 is omgebouwd tot een ruime woonkamer met twee slaapkamers. In de woonkamer hangt het schoolbord met verlichting nog steeds en dat geeft de ruimte extra sfeer. Een tweepersoons bank, een eettafel voor zes personen en een piano completeren de woonkamer. De twee slaapkamers beschikken beiden over een tweepersoonsbed en nachtkastjes. Op de vloeren ligt laminaat (2017).
U kunt deze ruimte verhuren, er zelf wonen of familie of vrienden blij maken met een heerlijk verblijf in Zweden.

Klaslokaal 2

Klaslokaal 2 wordt op dit moment gebruikt als winkelruimte waar tweedehands spullen worden aangeboden. Ook in deze ruimte hangt nog steeds het originele schoolbord met verlichting. Op de vloeren ligt laminaat (2017) en via een trap kunt u de veranda aan de achterzijde van het huis bereiken.
U kunt deze ruimte uiteraard als winkel blijven gebruiken, maar de mogelijkheden zijn eindeloos (caferuimte, cursusruimte, slaapzaal etc.).

Klaslokaal 3

Klaslokaal 3 is onderverdeeld in een woon/slaapkamer en naast twee banken en een eettafel met vier stoelen, bevindt zich in deze ruimte ook een groot tweepersoonsbed met twee nachtkastjes.
Deze ruimte geeft tevens toegang tot de badkamer en een ruime vooraadruimte (eenvoudig om te bouwen tot keuken), die weer toegang geeft tot de voormalige ketelruimte. Ook in de woonkamer is recentelijk nieuw laminaat gelegd en doordat de ruimte extra hoog is en over vier grote ramen beschikt valt er een overdaad aan licht binnen. Ook deze ruimte is uiteraard uit te verhuren of zelf te gebruiken.


Overige ruimtes benedenverdieping

Op de benedenverdieping bevindt zich in de hal een toilet met fonteintje, een keukentje en een ruimte die op dit moment plaats biedt aan de wasdroger en de strijkplank. Ook is er een kleinere seperate ruimte met een wasbak. U heeft de mogelijkheid om alle natte ruimtes te verdubbelen, zodat er twee volledige seperate appartementen ontstaan op de benedenverdieping. Omdat de schoolborden er nog hangen en de ruimtes ruim bedeeld zijn is ook het organiseren van workshops, cursussen etc. een manier om het pand uit te baten en een inkomen te verwerven.


Bovenverdieping

Via de linkerdeur komt u de hal binnen, waar u de jassen kunt ophangen en de schoenen kunt uittrekken, want dat is nu eenmaal gebruikelijk in Zweden. Zeker als het gesneeuwd heeft!
Via de trap loopt u naar boven en komt u wederom in een hal, die toegang geeft tot de keuken, twee slaapkamers en een ruime algemene ruimte, van waaruit u de badkamer met toilet en fonteintje kunt bereiken alsook een grote voorraadruimte.
Op de vloer ligt vinyl en de muren zijn ook hier fris en wit.

De keuken

De keuken ademt nog steeds de jaren vijftig sfeer. Kleine nostalgische elementen zorgen ervoor dat iets dat vergane glorie lijkt weer tot leven komt. Op de vloer ligt vinyl en uiteraard treft u er alle voorzieningen aan die u in een keuken wenst, zoals een elektrisch fornuis met oven, een koelkast, een diepvries en onder het aanrecht bevindt zich op dit moment de wasmachine, maar u kunt hier ook een vaatwasser plaatsen en de wasmachine naar de benedenverdieping verhuizen.

De woonkamer

In de woonkamer valt allereerst de houten vloer op, die samen met de originele Zweedse tegelkachel voor een warme sfeer zorgt. Deze tegelkachel wordt tot op de dag van vandaag gebruikt en zorgt voor een sfeervolle, behaaglijke warmte.
De ruime kamer biedt verder plaats aan een eettafel met zes, desgewenst acht stoelen, twee fauteuils en een drie persoons (slaap)bank.
Via de woonkamer bereikt u een slaapkamer en een grote voorraadruimte.

De algemene ruimte

 De algemene ruimte, die toegang biedt tot de badkamer, wordt op dit moment gebruikt als kantoor-/studieruimte en als ontspanningsruimte. Voetbaltafel of biljarttafel? Ruimte genoeg!
Ook bevindt zich in deze ruimte een stapelbed, dus slaapplaatsen te over in het huis.
Op de vloer ligt vinyl en de ruimte is ook hier fris en wit. De houten plafondbalken geven deze ruimte een extra mooie uitstraling.
In deze ruimte is een grote energiezuinige luchtwarmtepomp (2017) aangebracht die gericht is op de hal en daarmee een groot deel van de verwarming van de bovenverdieping voor zijn rekening neemt.


slaapkamers en Overige ruimtes bovenverdieping

In totaal zijn er op de bovenverdieping dus drie seperate slaapkamers. Vanuit een van deze slaapkamers kunt u het balkon aan de voorzijde betreden. De vloeren zijn voorzien van vinyl. Op de gehele bovenverdieping bevinden zich onder het schuine dak grote voorraadruimtes. Ideaal om spullen op te slaan. Via een van deze ruimtes kunt u via een klein luik naar de zolderverdieping, die verder niet te gebruiken is als woonruimte, ondanks dat zich ook hier een raam bevindt. Op de zolder zitten de oude balken en ligt een laag isolatie op de vloer. Als zeer grote opslagruimte is deze zolder uitermate geschikt.


De tuin

Met meer dan 1800 vierkante meter beschikt u, zeker voor Nederlandse begrippen over een grote tuin. Mogelijkheden te over. Er staan enkele appelbomen en fruitstruiken. Een walnotenboom is aangeplant en in o.a. de kweekkas teelt u uw eigen tomaten en andere groenten. Er is een dierenverblijf dat plaats kan bieden aan kippen, konijnen etc. Dus uw eigen verse eitjes kunt u zelf rapen en heeft u er teveel? Die verkoopt u eenvoudigweg aan de mensen die in Kråkshult een vakantiehuis hebben. De tuin heeft diverse leuke plekjes om te genieten van de rust en ook de veranda is via een trap te bereiken. Daar zit u tijdens het voor- en najaar heerlijk warm.
Wij hebben ons in het afgelopen jaar leren imkeren en dat is buitengewoon leuk en levert heel veel honing op!Op vakantie en tegelijkertijd de woning bezichtigen?

Uiteraard geldt dat u de beste indruk krijgt van het huis als u zelf komt kijken.
U kunt de bovenverdieping huren als vakantiewoning voor € 495,- per week.
Mocht u overgaan tot aankoop van het huis brengen we de betaalde huurprijs op de koopprijs in mindering.

Meer foto's? Klik hier.